SJØRLIS

View Original

Panna cotta med æble og bær

Panna cotta er en italiensk fløderand, som du efterfølgende tilføjer de smage du har lyst til. Jeg kan godt lide, at tilføje noget syrligt som modvægt til det søde. Det er ret ukompliceret at lave denne dessert og så har den fordelen ved at du kan forberede den dagen før, så der er mindre at lave i køkkenet på dagen du har gæster.


Opskrift

4 pers

Ingredienser

  • 5 dl piskefløde

  • 1 kanelstang

  • 1/2 vaniljestang

  • 1/2 dl sukker

  • 3 blade husblas

  • 2 æbler i små tern

  • 50 g aronabær, blåbær, ribs eller andre syrlige bær efter smag og behag

Fremgangsmåde

  • Stil din husblas i koldt vand

  • Put fløde, sukker, vanilje, 1 æble i små tern og fløde i en gryde

  • Bring det i kog under omrøring. Når det koger skruer du ned på svag til middel varme og lader det simre indtil de små æbletern er mørnede

  • Hæld blandingen gennem en fintmasket si og mos æblerne gennem

  • Vrid vandet fra husblassen og smelt den i den siede blanding

  • Fordel det i portionsglas og stil på køl for at stivne

  • Pynt med resten af æblet og dine bær på