Ellas pocherede pærer med mascarpone creme
Pocherede pærer har egentlig fået mig til, at tænke på familiefester på landet, dengang i 80’erne. Men så var det at min datter foreslog, at vi skulle have det til dessert nytårsaften. Først var jeg lidt loren ved ideen, men hun fik mig overtalt ligesom med så mange andre ting her i livet ;) Så det er hendes ide om en dessert der er ført ud i en opskrift - deraf navnet. Jeg må sige jeg er blevet ret glad for dem og de skal helt sikkert snart serveres igen, for det er virkeligt lækkert - måske til min 50 års der ligger lige om hjørnet. De er super nemme at lave og man kan faktisk forberede det hele dagen før- og så skal de bare anrettes på dagen - What´s not to like ?
Opskrift
ingredienser
Pocherede pærer
4 pærer
5 dl koncentreret hyldeblomstsaft
2 dl vand
50 g sukker
Fintrevet skal fra 1 citron
1 vaniljestang
Mascarponecreme
200 g mascarpone
Saft og skal fra 1 lime
2 spsk saft fra pocheringen af pærerne
2 spsk fløde
1 tsk vaniljepulver
10 mynteblade
15 saltede pistacienødder
KIks
25 g smør
25 g sukker
25 g hvedemel
1 æggehvide
10 saltede pistacienødder
Fremgangsmåde
Skræl pærerne men lad stilken sidde
Skæren tynd skive a bunden af pæren så den kan stå selv
Skrab kornene ud af vaniljestangen
Hæld hyldesaft og vand i en ille gryde og tilsæt vanilje + stang og sukker
Opløs sukkeret i væsken
Tilsæt pærerne og bring gryden i kog put en lille underkop eller lignende over pærerene så de bliver under væsken og ikke flyder til tops
Kog i 7 minutter
Lad underkoppen blive for at holde dem nede og lad pærerne stå i gryden med låg - i køleskabet til næste dag
Lav så kiksene
Forvarm din ovn til 180 C
Smelt smørret
Bland mel, sukker og æggehvide sammen
Hæld det smeltede smør i lidt ad gangen
Lad dejen køle af
Hak alle pistacienødderne helt fint
Fordel dejen i 8 klatter på bagepapiret og sørg for de er smurt tyndt ud
Drys med halvdelen af nødderne
Bag i ovnen i 6-7 min
Afkøl på en rist
Opbevar lufttæt til de skal bruges
Lav så mascarponecremen
Riv limeskallen helt fint
Hak mynten helt fint
Bland mascarponen med mynte, limesaft/skal, saft fra pochering, resten af de finthakkede nødder, vanilje og fløde
Rør det godt sammen
Opbevares i køleskab indtil servering
Anret en stående pære med lidt creme og 2 kiks
Stil evt en skal med en lille ske med overskudssaft fra pocheringen som gæsterne selv kan hælde over hvis de ønsker mere - ellers gem saften - den smager skønt på en portion yoghurt med müsli