SJØRLIS

View Original

Profiteroles med Cremé Chantilly og Chokoladesauce

Profiteroles er bare bitte små vandbakkelser. Tricket er, at man ikke skærer dem over, men bare laver et lille bitte hul i bunden og sprøjter fyld ind i dem gennem hullet. Profiteroles er små og mundrette og de fungerer fint som en dessert eller som små lækkerbiskner til en gang eftermiddagskaffe.


Opskrift

20-24 stk

Ingredienser

Profiteroles

  • 100 g hvedemel

  • 1 knivspids salt

  • 3 æg

  • 2 dl vand

  • 80 g smør

Chokoladesauce

  • 200 g chokolade 60% ( Er du mere til en flødechokolade kan du bruge det i stedet)

  • 2 dl fløde

  • 1 knsp flagesalt

  • 10 g smør

Chantilly creme

  • 3 dl fløde

  • Kornene fra 1 vaniljestang

  • 30 g flormelis

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 200 C

  • Start med at lave din dej

  • Afvej din mel og sigt den gennem en si ned i en skål

  • Smelt smør i vand og bring det i kog. Skru ned på medium varme når det koger og tilføj melet. Rør det sammen til en jævn konsistens til det slipper skeen og gryden.

  • Tag gryden af varmen og tilføj salt og rør sammen.

  • Lad det køle i 5 min

  • Tilføj så æg, et ad gangen. ægget skal være rørt helt ind i dejen før du tilføjer et nyt.

  • Put dejen i en sprøjtepose og sprøjt det ud i lige store boller ud på en bageplade dækket med bagepapir

  • Sæt i ovnen og bag i 15-20 min til de er lyst gyldenbrune. Du må ikke åbne ovnen det første kvarters tid, så risikerer du de skvatter sammen.

  • Gå nu i gang med fyldet

  • Pisk fløden og når den er pisket tilføjer du siet flormelis og vaniljekorn og vender det i flødeskummen

  • Når profiteroles er færdige tager du dem ud og lader dem afkøle på en rist. Prik et lille hul med en skarp kniv i hver enkelt profiteroles, så lukker du luften ud og sikrer at dine profiteroles ikke bliver bløde.

  • Når de er afkølede prikker du et lille hul i bunden, jeg bruger den spidse ende af en spisepind

  • Læg et stykke bagepapir under risten de afkøler på

  • Fyld dem med flødeskummen og sæt dem tilbage på risten

  • Gå nu igang med chokoladesaucen

  • Hak chokoladen fint

  • Put fløde, salt og chokolade i en gryde og opvarm det ved medium varme. Rør rundt med et piskeris til chokoladen er smeltet

  • Tag gryden af varmen og tilsæt smørret og rør det ud i chokoladesaucen

  • Hæld chokolade saucen over kagerne. Når saucen er kølet lidt af kan du flytte kagerne over på et fad ved hjælp af en paletkniv

  • Kagerne spises samme eller næste dag, men skal opbevares på køl hvis de gemmes