Rabarbertærte med vaniljecreme
Rabarberne står i fuld flor i min have og det er sådan en dejlig tid på året. Det er noget af det første jeg kan høste i min have udover enkelte krydderurter. Så nu står den på rabarbersaft, rabarberchutney, rabarbermarmelade , rabarbergrød og så selvfølgelig rabarbertærte.
Opskrift
Ingredienser
Dej
175g hvedemel
100g kold smør, skåret i små stykker og lidt til at smøre formen med
1 spsk flormelis
1 æggeblomme
1 spsk koldt vand
Vaniljecreme
3 æggeblommer
4 1/2 spsk sukker
3 spsk maizenamel
1 vaniljestang (kornene)
4 dl mælk
500 g rabarber
Evt sukker til at strø på rabarberne
1 håndfuld usaltede hakkede pistacienødder
Fremgangsmåde
Smuldr smørret i melet
Tilsæt æggeblomme og vand og saml dejen
Stil dejen en halv time på køl
Forvarm ovnen på 180 C
Smør en tærteform med smør
Rul dejen ude og put den i formen
Prik bunden let med en gaffel så dejen ikke bobler op i ovnen
Put staniol rundt om hele kanten så dejen ikke synker i siderne, nå du for bager tærtedejen
Bag dejen i 8-10 min
Skær rabarberne i små mundrette stykker
Vend rabarberstykkerne i lidt sukker hvis du har en sød tand eller lad være og behold den syrlige smag, der balancerer godt mod den søde vaniljecreme
Pisk æg, maizenamel , sukker og vanilje sammen i en skål
Lun mælken i en gryde
Hæld mælken i blandingen og rør sammen
Hæld det hele tilbage i gryden under konstant omrøring så cremen samler sig
Hæld cremen i tærteformen og top med rabarberne - læg dem evt i et smukt mønster
Bag i 20 min
Pynt med finthakkede pistacienødder.
Nydes afkølet.