Hjemmelavet rødkål med appelsin
Hjemmelavet rødkål er bare så meget bedre end det på glas. Der er mange meninger om hvad er den rigtige og julemaden kan dele vandene. Det her er min yndlings version.
Opskrift
8 pers
Ingredienser
Ca. 1 kg rødkål
3 spsk fedt elle smør. Jeg bruger fedtet fra fra flæskestegen
2 dl rødvin
2 dl balsamicoeddike
2 laurbærblade
2 tsk kommenfrø
Fintrevet skal fra en usprøjtet appelsin
Saften fra 2 appelsiner
15 nelliker
2 1/2 dl honning
3 tsk salt
Fremgangsmåde
Snit rødkålen fint
Smelt fedtet i en gryde
Sauter rødkålen i fedtet til den er faldet godt sammen. Tilføj så balsamico eddiken.
Kog eddiken ind til det halve og tilsæt så appelsinskal, saft, rødvin. salt og honning
Kom resten af krydderierne i en tepose og bind en knude. Put posen i gryden til kålen og lad den koge med
Lad kålen simre under låg i ca 45 minutter
Serveres varm
Note
Rødkål kan holde sig i køleskabet i minimum en uge i et skoldet glas eller bøtte.