Ærtesuppe med et twist
Det er november i skrivende stund og udenfor er det koldt og gråt. Når Når himlen er grå og uigennemsigtig er det suppevejr. Her er et forslag til, hvordan du nemt kan forvandle en kedelig pose ærter fra frost til noget absolut skønt.
Opskrift
2 pers
Note: suppen egner sig godt til at fryses ned i mindre portioner - hvis du vælger at lave en stor portion
Ingredienser
300 g frosne ærter
1 spsk fintrevet ingefær
1 lime
1/2 fintrevet løg
1 fed hvidløg
olie
1/2 chili
2 tsk tørret koriander
3 dl kokosmælk
salt
2 dl vand
chili sauce (harissa - den fra shawarma baren) eller hop via linket til hvordan du laver en hjemmelavet en af slagsen
Opskrift på Harissa
https://sjorlis.squarespace.com/home/harissa-klassisk-krydret-chili-sauce
Fremgangsmåde
Sauter hvidløg, løg, ingefær og krydderier i lidt olie ( jeg bruger kokosolie til denne ret) ellers vælg en smagsneutral
Hæld resten af ingredienserne i gryden og bring i kog. Når suppen koger, skrues der ned og suppen skal have lov til at simre.
Blend suppen. Jeg kan godt lide en lidt tyk suppe, men dette kan du selv justere i forhold til om der evt skal lidt mere vand ved
Hæld den blendede suppe tilbage i gryden og smag til med salt og evt lidt peber.
Server i portionsanretning med en klat harissa på toppen. Hvor meget der skal på, afhænger af hvor spicy, du vil have suppen.
Kan også serveres med brød til. jeg spiser den altid uden.