SJØRLIS

View Original

Salat med solbær kogte rødbeder og timian

Rødbeder,solbær, timian og gedeost er et hit sammen. Denne salat passer ret godt både til lam og kylling - men kan også sagten være dit hovedmåltid i en lidt grønnere hverdag..


Opskrift

Ingredienser

  • 1/2 romaine salat

  • 2-3 rødbeder ca 150 g

  • 50 g gedeost eller hvis du er ikke er til gedeost, så kan du bruge en fed og salt feta (ikke salat tern)

  • 1 håndfuld hasselnødder

  • 1 skalotteløg

  • 2 kviste frisk timian

  • 2 dl koncentreret solbærsaft

  • 2 spsk balsamico eddike

Dressing

  • 1 1/2 dl cremefraiche

  • 3 tsk dijonsennep

  • 2 tsk honning

  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Vask rødbederne grundigt

  • Kog dem i en gryde med skrællen på det tager en halv til en hel time alt efter størrelsen du kan mærke med en gaffel om de er ved at være møre. De skal koges i 8 dl vand og 2 dl solbærsaft

  • Du kan nu smutte skallen af helt nemt

  • Skær rødbederne i små tern og vend dem i balsamico eddiken

  • Pil bladene af timianstilkene

  • Skær skalotteløget i helt tynde ringe

  • Rist hasselnødderne på en tør pande over medium varme og hak dem så i mindre stykker

  • Skær romainesalaten i tynde strimler

  • Smuldr/bræk osten i mindre stykker

  • Rør dressingen og smag den til med salt og peber

  • Vend romainesalat med timianblade, nødder og dressing

  • Læg rødbeder, løg og ost over over