SJØRLIS

View Original

Spinatsalat med avocado, feta og sennepsdressing

Denne her salat har lidt af alt det gode i og har stået mig last og brast i de sidste 25 år. Den fejler stadig ikke og er fra en tid hvor der ikke var mange eksotiske fødevarer at finde i det lokale supermarked. Den eneste ændring jeg har lavet er at tilføre ærteskud i stedet for almindelige ærter. ærteskud er bare alt for lækre. Dette er en salat med massere af smag, der går godt til det meste. Den kan også laves i en vegansk variation hvor fetaen bliver skiftet ud med en silken tofu


Opskrift

Ingredienser

  • 350 g frisk spinat

  • 1 sprødt æble

  • 1 avocado

  • 75 g fed cremet feta eller silken tofu for vegansk option

  • 100 g cherrytomater

  • 1 håndfuld ærteskud ( kan du ikke skaffe det kan du bruge 50 g ærter)

  • 2 forårsløg

Dressing

  • 2 spsk olivenolie

  • 2 spsk citronsaft

  • 2 tsk honning

  • 2 tsk dijonsennep

  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber

  • Skær avocadoen i tern

  • Skær tomaterne i mindre stykker

  • Skær forårsløgene i tynde ringe

  • Skær/ bræk fetaen i mindre stykker

  • Skær æblet i små tern

  • Skær ærteskuddene i mindre stykker

  • Bland alle ingredienserne undtagen fetaen og ærteskuddene med dressingen

  • Put feta og ærteskud over