Svenske kanel snurrer
Kanel snurrer versus Kanel snegle. Jeg elsker begge dele, men jeg er særligt vild med smagen af kardemomme og det sprøde perlesukker på toppen af snurrerne. Jeg bager mest om vinteren, hvor jeg synes det hele trækker langt mere mod lænestol, kaffe, en god bog eller film og så selvfølgelig en Kanel snurre
Opskrift
12 stk
Ingredienser
500 g hvedemel
1 dl dl sukker
1 tsk salt
1 tsk stødt kardemomme eller 2 kardemommekapsler knust
1/2 pose tørgær
1/2 æg
3 dl mælk
75 g rum tempereret smør i tern
Fyld
75 g rum tempereret smør
3 spsk sukker
1 tsk stødt kanel
1/2 stk æg til pensling
Fremgangsmåde
Der gemmes 1/2 dl mælk og 25 g smør til senere i ælte processen.
Lun mælken hæld i en bageskål og opløs gæren i. Det er vigtigt at mælken kun er lunken og ikke for varm, da ¨den ellers dræber gærcellerne.
Tilføj resten af ingredienserne og ælt dejen grundigt igennem. Når dejen er næsten færdig tilsættes resten af mælken. Dejen skal blive smidig og blank.
Tilsæt det sidste smør og bland det helt ind i dejen ( fy fy ingen klumper)
Når dejen er færdig skal den hvile under et fugtigt klæde i 1 time
Mens dejen hæver kan du lave fyldet
Rul dejen ud på et bord med lidt mel på. Rul den ud til et 1 cm tyk rektangel form. Smør fyldet på. Fold den en halvdel af dejen på langs ind mod midten og derefter den anden halvdel indover. Skær 2 cm brede strimler af dejen. Skær “ben” i strimlerne uden at skære helt igennem. Snur nu strimlerne tog ange rundt om 2 samlede fingre og slut af med at bind en knude ved at trække den sidste del af dejen gennem midten og hæft på bagsiden.
Sæt kanel snurrerne på en bageplade og dæk med et fugtigt klæde. De efterhæves i 30 -40 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader
Pensl med æg
Bag i 10-15 minutter.
Afkøl på rist.