Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Vaniljekranse

Vaniljekranse

Hver eneste jul undrer jeg mig over, hvorfor jeg ikke får vaniljekranse året rundt. Sådan en friskbagt vaniljekrans er ret dejlig. Bag dem og hav dem stående i en lufttæt dåse, så har du altid noget, at servere til kaffen, også uden for julesæsonen.

Opskrift

50 stk

Ingredienser

  • 50g mandler

  • 200g smør

  • 175g hvedemel

  • 1/2 stang vanilje

  • 75g kartoffelmel

  • 125g sukker

  • 1 æg

Fremgangsmåde

  • Smut mandlerne og hak dem fint, hvis du ikke har en foodprocessor eller gider, at gøre et sådan stort apparat rent, kan du bruge en persillehakker.

  • Skær kold smør i tern og smuldr det med melen

  • Skrab vaniljen af stangen og fordel det i med en kniv i lidt sukker. Tilsæt vaniljen og resten af ingredienserne til til melet.

  • Saml dejen uden at ælte.

  • Stil dejen i køleskabet i minimum en time

  • Kør dejen gennem en kødhakkemaskine, min gamle har en lille stjerne med stjernemønster. Du kan også bruge en sprøjtepose med stjernemønster

  • Skær stængerne i 6 cm lange stykker og form dem til kranse

  • Bag kagerne lysebrune øverst i ovnen ved 200C i ca 8 min.

  • Afkøl på rist

  • opbevares i en luftæt dåse

Jødekager

Jødekager

Samosaer med kartoffelfyld, ærtedip og bulgursalat

Samosaer med kartoffelfyld, ærtedip og bulgursalat