SJØRLIS

View Original

Vaniljekranse

Hver eneste jul undrer jeg mig over, hvorfor jeg ikke får vaniljekranse året rundt. Sådan en friskbagt vaniljekrans er ret dejlig. Bag dem og hav dem stående i en lufttæt dåse, så har du altid noget, at servere til kaffen, også uden for julesæsonen.

Opskrift

50 stk

Ingredienser

  • 50g mandler

  • 200g smør

  • 175g hvedemel

  • 1/2 stang vanilje

  • 75g kartoffelmel

  • 125g sukker

  • 1 æg

Fremgangsmåde

  • Smut mandlerne og hak dem fint, hvis du ikke har en foodprocessor eller gider, at gøre et sådan stort apparat rent, kan du bruge en persillehakker.

  • Skær kold smør i tern og smuldr det med melen

  • Skrab vaniljen af stangen og fordel det i med en kniv i lidt sukker. Tilsæt vaniljen og resten af ingredienserne til til melet.

  • Saml dejen uden at ælte.

  • Stil dejen i køleskabet i minimum en time

  • Kør dejen gennem en kødhakkemaskine, min gamle har en lille stjerne med stjernemønster. Du kan også bruge en sprøjtepose med stjernemønster

  • Skær stængerne i 6 cm lange stykker og form dem til kranse

  • Bag kagerne lysebrune øverst i ovnen ved 200C i ca 8 min.

  • Afkøl på rist

  • opbevares i en luftæt dåse