Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Bao Boller

Bao Boller

Disse asiatiske madbrød er ret fantastiske. De kræver lidt arbejde, men de er virkelig tiden værd. Første gang jeg smagte dem tænkte jeg med det samme, dem må jeg lære at lave. De er guld værd i køkkenet, når der skal noget afveksling til. Brødene kan se meget voldsomme ud, da dampen, får dem til at hæve voldsomt op. Men de er alt andet end kompakte - de er luftige og bløde og perfekte til asiatiske laksedeller eller langtidsstegt svin


Opskrift

6 eller 12 stk

alt efter om de skal bruges størrelsesmæssigt til hovedret eller forret

Du skal bruge en dampindsats - jeg har købt en i et thailandsk supermarked. Man kan også finde dem på nettet.

Jeg har en stor bambus damper. Den har 2 “etager” så du kan dampe mere ad gangen. Man kan dog nøjes med at bruge en etage, hvis der kun er brug for det.

Jeg har en stor bambus damper. Den har 2 “etager” så du kan dampe mere ad gangen. Man kan dog nøjes med at bruge en etage, hvis der kun er brug for det.

Ingredienser

  • 260 g hvedemel

  • 1/2 tsk bagepulver

  • 1/2 tsk tørgær

  • 1 dl lunken vand

  • 1 /2 spsk olie

  • 1/2 spsk risvinseddike

  • 1 spsk sukker

  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  • Bland mel, sukker og salt i en bageskål

  • Opløs tørgæren og en knivspids sukker i en spsk vand. Tilføj det så til melet sammen med vineddiken, vandet og olien. ælt det til en dej. Tilføj mere vand, hvis nødvendigt.

  • Ælt dejen på et bord med lidt mel i 10-15 minutter. Det vigtigt at man ælter så længe og ikke snyder, hvis man vil have det bedste resultat.

  • Placer dejen i en skål du har penslet med lidt olie i bunden og dæk med film. Lad dejen hæve i 2 timer, eller til dejen er fordoblet i størrelse.

  • Læg den hævede dej ud på et let melet bord og flad den ud med dine hænder. Drys bagepulveret ud over dejen og ælt så dejen godt med dine hænder i yderligere 5 minutter.

  • Rul dejen ud til en pølse og del dejen i 12 eller 6 lige store portioner

baodej_skåret_bao_sjørlis
  • Rul dejen i helt runde kugler og lad dem så hvile i 4-5 minutter

her kan i se den ca størrelse på kuglerne, når de skal bruges til forret

her kan i se den ca størrelse på kuglerne, når de skal bruges til forret

  • Når dejen har hvilet, ruller du dem flade. Du behøver ikke presse hårdt, hvis du gør det let er det nemmere at holde den runde form

baoboller_sjørlis_rullede
  • Pensl fladen med lidt olie og fold dem på midten. Rul dem med let tryk med kagerullen, så du kan beholde formen. Læg dem på bagepapir i damperen

foldede_bao_buns_brød_sjørlis
  • Dæk til med film eller sæt låget på damperen og lad dem hæve yderligere 1 1/2 time eller indtil de er fordoblet i størrelse. De må ikke være for tæt, så vokser de sammen under dampning. Inden du tænder for dampen, skal du klippe rundt om bagepapiret så bollerne are står på lidt papir, men der stadig kan komme damp op gennem mellemrummet i bambussen, da det ikke kan trænge gennem bagepapiret

  • Varm vand til dampen. Brug en gryde eller en pande der passer i størrelse

  • Damp bollerne i 15 minutter over medium varme i en pande - i en gryde hvor der er længere for dampen at nå op, skal de have ca 25-30 min

  • Lad bollerne stå i 5 minutter uden at løfte låget af damperen.

  • Åbn bollerne og put lige det fyld i du drømmer om

Stegte kammuslinger og estragon mayo med fennikel og rød grape salat

Stegte kammuslinger og estragon mayo med fennikel og rød grape salat

Spaghetti Meatballs

Spaghetti Meatballs