Focaccia boller med hvide asparges og rosmarin
Focaccia boller kan laves med alverdens topping og de er dejlig, at tave med som nem madpakke på en lang gåtur i den danske natur. De kan også fungere som madpakke - eller skåret i skiver som en lille snack til et glas vin, når man har gæster. Denne her inspiration med at lave en topping af hvide asparges og rosmarin, fik jeg fra en kollega. Så nu har jeg kastet mig ud i det og jeg synes de er blevet super lækre.
Opskrift
6 stk
Ingredienser
Boller
4 dl lunken vand
1 tsk honning
1 tsk salt
2 spsk olivenolie
20 g gær
400- 450 g hvedemel ( der er forskel på meltyper og hvor meget væde de suger)
Topping
250 g hvide asparges
1 håndfuld kruspersille
1 lille rosmarin kvist
Olivenolie, salt og peber
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i den lunkne vand sammen med honningen
Tilsæt olie og rør
Tilsæt melen lidt ad gangen sammen med saltet. Dejen skal kun lige slippe fingrene og må gerne være lidt våd i det
Lad dejen hæve i en times tid
Gør en bageplade klar med bagepapir
Skræl dine asparges
Hak rosmarin nålene fint
Skær dem i mindre stykker og put dem i en skål og bland med lidt olivenolie, salt, peber og rosmarin - stil til side
Hæld dejen ud på et mel drysset bord
Del dejen i 6 lige store stykker
Vend dej stykkerne i lidt mel og form til boller
Tryk bollerne flade med fingrene på bagepladen
Put asparges ovenpå og tryk det ned i dejen
Forvarm din ovn på 200 C
Lad bollerne hæve en halv times tid
Bag bollerne i ca 15-18 min til de er let gyldne
Lad dem afkøle på en rist
Hak persillen fint og bland den med lidt olivenolie
Pensl bollerne med persilleolien
Spis som frokostboller eller som tilbehør til en god suppe