Spaghetti Meatballs
Pasta med kødsovs er en klassiker i de fleste køkkener i Danmark og alle har præcis deres måde, at lave det på. En afveksling fra denne ret kunne være, at lave meatballs i stedet. Retten inviterer også til evt at tage børnene i familien med i køkkenet, når kødbollerne skal laves og formes. Jeg er en stor fortaler for at inddrage børn så meget som muligt i køkkenet.
Opskrift
4 pers
Ingredienser
Kødboller
3 skiver tørt brød ( læg dem evt på køkkenbordet om morgenen, så er de udtørrede om aftenen når der skal laves mad. Eller må du igang med brødristeren
3 kviste frisk rosmarin
En lille håndfuld frisk timian
2 tsk dijonsennep med top
500 g hakket oksekød med høj fedtprocent
1 spsk tørret oregano
1 æg
Oliven olie
Sauce
2 store håndfulde frisk basilikum
1 løg
2 fed hvidløg
2 dåser hakkede tomater
2 spsk balsamico eddike
olivenolie
Evt 1/2 frisk chili hakket fint eller 1/2 tsk tørret chiliflager (chilien kan udelades, jeg synes dog det giver en god varme til sovsen)
Salt og peber
Pasta
400 g spaghetti
Parmesan og basilikum blade
Fremgangsmåde
Hak rosmarinbladen og timianen helt fint og put det sammen med det tørrede brød i en blender og blend, så det bliver til en grov rasp
Put raspen i en skål sammen med oregano, sennep og hakkekød. Tilføj ægget, salt og peber
Brug hænderne til at ælte ingredienserne godt sammen. Del farsen i 4 lige store portioner og så hver portion i 6, så du har 24 kødboller
Put kødbollerne på en tallerken og hæld lidt olie ud over - vend dem så de får olie over det hele. Dæk kødbollerne til med film og sæt dem i køleskabet til de skal bruges.
Hak løget fint og knus hvidløget i en hvidløgspresser. Pluk basilikumbladene og gem 1/3 del til pynt
Hæld lidt olie på en pande og sauter løgene i 5- 7 min ved middel varme, indtil de er bløde og let gyldne.
Tilføj så hvidløg og (chili) til panden og sauter yderligere et par minutter. Tilføj de hele basilikumblade
Put så tomaterne og balsamicoen i. Bring det i kog og når det koger skru ned for varmen og lad det simre
Imens saucen simrer tager du en anden pande og i lidt olie steger du kødbollerne i 8-10 min imens du vender dem jævnligt. Når de er stegte tilføjer du dem til tomatsaucen og lader dem simre med.
Kog Pastaen som pakken foreskriver i kraftigt saltet vand. Salt som middelhavet. Pasta smager bedst al dente, altså med lidt bid i. Når pastaen er kogt og drænet hældes det i en stor serveringsskål. Hæld saucen med kødbollerne over og bland. Drys revet parmesan og basilikum blade over