Peberkager til spisning og dekoration
At pynte peberkager er en super hyggelig ting at lave i julen eller på en søndag i advent. Tempoet kommer ned og både gamle og unge kan deltage. Jeg synes de er hyggelige som dekoration i vinduer eller på juletræet.
Opskrift
Ingredienser
Dej
325 g hvedemel
1 knsp salt
1 tsk natron
½ tsk hjortetakssalt
2 tsk stødt ingefær
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt, sort peber
1 tsk stødt allehånde
125 g smør
100 g brun farin
5 spsk mørk sirup
Glasur
1 æggehvide
100 g flormelis
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen på 175 C
Sigt mel og krydderier i en skål og bland dem godt
Smelt smør, sirup og brun farin i en gryde
Hæld den varme blanding og i melet og rør indtil den har en god konsistens
Rul dejen ud på en bordplade med lidt mel, imens dejen stadig er lun. dette gør dejen nemmere at arbejde med. dejen skal have en tykkelse på ca 1/2 cm
Stik dejen ud i de ønskede former. Ønsker du at dine kager skal op og hænge er det vigtigt at du får lavet huller i dine kager inden de bager. Man kan eksempelvis bruge en strikkepind eller en spisepind. Hvis du venter til efter vil dine kager risikere at knække når du borer huller.
Bag kagerne i midten af ovnen i ca 10 min
Køl af på en rist
I mens kagerne køler af kan du lave din glasur. Put evt farve i. Jeg fylder glasuren på en sprøjtepose og klipper et meget lille hul. Når du laver glasuren så hæld hviden i lidt ad gangen. Det kan være forskel på størrelsen på æg. Det er vigtigt at glasuren ikke bliver for tynd, så er det svært at dekorere. Lad kagerne tørre. dette kan sagtens tage en time før de er helt hærdede. Opbevar i kagedåse eller sæt snor i og hæng op som juledekoration.
Jeg har lavet små pakker, så de kan bruges som en lille gave til julens mange arrangementer