Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Brun sovs til julemaden

Brun sovs til julemaden

Ingen juleaften uden rigeligt med sovs. Her kan du se, hvordan du nemt laver en velsmagende sovs på skyen fra flæskestegen. Denne opskrift giver en cremet sovs, med massere af velsmag.


Opskrift

3/4 liter

Ingredienser

  • 40 g smør eller fedt fra flæskestegen

  • 4 spsk hvedemel

  • 5 dl sky fra flæskestegen

  • 3 dl fløde

  • 1 spsk tyttebærgele med top

  • Salt og peber

  • Kulør

Fremgangsmåde

  • Smelt fedtet i en gryde eller dyb pande

  • Når fedtet er smeltet, tilføj melet og rør din melbolle sammen med piskeris

  • Jeg tilføjer nu først skyen og så fløden en deciliter ad gangen under omrøring med piskeris. På denne måde klumper sovsen ikke

  • Put kulør i sovsen til den har den ønskede farve

  • Lad sovsen koge under omrøring et par minutter så den ikke smager af ubagt mel

  • Tilsæt tyttebærgele og rør den ind i sovsen

  • Smag til med salt og peber

  • Server rygende varm

Kokostoppe med marcipan og appelsin

Kokostoppe med marcipan og appelsin

Flæskestegssandwich med karamelliserede rødløg

Flæskestegssandwich med karamelliserede rødløg