SJØRLIS

View Original

Teboller

Doven søndag og teboller med appelsinmarmelade er lige efter min smag. Teboller er simple at lave, der er bare en del hævetid, men så kan man jo passende læse en bog eller spille et spil med ungerne i ventetiden.


Opskrift

15 stk

Ingredienser

  • 75 g smør

  • 3 dl mælk

  • 40 g gær

  • 1 tsk. salt

  • 2 tsk. sukker

  • 1 tsk. stødt kardemomme

  • Ca. 425 g mel

  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 210C

  • Smuldr gær i en skål og tilføj kardemomme,salt og sukker

  • Smelt smørret i en gryde. Tag gryden fra varmen, og tilsæt mælk. Hæld den fingervarme væske over smuldret gær, salt, sukker og kardemomme. rør det sammen så gæret er helt opløst

  • Tilsæt ca. 200 g mel, og rør blandingen godt igennem. Tilsæt gradvis mere mel, mens du ælter dejen færdig.

  • Den skal være blød, så du skal arbejde med let hånd og små drys af mel indimellem. Dejen må ikke være for tør, men den skal heller ikke hænge fast. Lad dejen hæve ca. 40 min. lunt og tildækket.

  • Sigt mel over et bord og vend dejen ud. Ælt dejen let og del den så i 15 lige store portioner

  • Form bollerne så de bliver helt glatte

  • Jeg bruger samme trick som når jeg former brioche boller - nedenunder kan du se en video hvordan jeg gør.

  • Når bollerne er formet, skal de efterhæve tildækket og lunt i 30 minutter

  • Pensl bollerne med stuetemperet sammenpisket æg og bag i ovnen på 210 C i ca 15 min