Æble og Løg chutney
Jeg elsker en god Chutney når jeg spiser indisk mad. Jeg kan ikke alt få mangoer af godt kvalitet til en ordentlig pris og så er det jo godt at der findes et rigtigt godt alternativ i æbler og løg. Jeg har altid et glas stående i køleskabet. Den kan også sagtens sniges på et stykke god Vesterhavsost, uden at der skete noget ved det.
Opskrift
Ingredienser
2 spsk olie
1 spsk med top revet ingefær
2 tsk gurkemeje
1 tsk chiliflager
3 tsk nigellafrø
2 tsk stødt kardemomme
2 tsk stødt nelliker
1 tsk stødt kanel
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt koriander
1 tsk salt
6 æbler skrællet og skåret i mundrette tern
2 løg skåret i tynde ringe
5 dl sukker
2 1/2 dl eddike
1 dl vand
Fremgangsmåde
Varm olien over medium varme i en tykbundet gryde. Sauter ingefær,hvidløg og chili i et minuts tid
Tilføj de resterende krydderier undtagen sukker og salt og sauter yderligere i 1-2 minutter
Tilføj de udskårne mangoer, eddike, vand og sukker og salt og rør rundt
Skru helt op så det koger og når det gør, så reducer til medium varme. Lad det simre i en times tid.
Fjern det fra varmen og lad det køle lidt af. Ønsker du mindre stykker æble og løg, eller en chutney helt uden klumper, kan du blende den, til den ønskede konsistens
På grund af det høje syreindhold, holder æble chutneyen sig længe i køleskabet. Hvis du skolder et par glas og hælder den varme chutney direkte på glasset og lukker til med det samme er holdbarheden et par måneder.