Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Hjemmelavede gnocchi med urtesmør og vesterhavsost

Hjemmelavede gnocchi med urtesmør og vesterhavsost

Det her er comfort food så det batter - ovenikøbet nem comfort food. Skulle der være rester tilbage i morgen, smager de fantastisk hvis de lige bliver ristet på panden til frokost. Hop ud i det - det er en deeejlig ret.


Opskrift

Ingredienser

Gnocchi

  • 500 g bagekartofler ca 3 stk

  • 2 stk. æggeblommer

  • 125 g fintmalet durum mel ( hvedemel kan bruges hvis du ikke har dette)

  • 1/2 tsk salt

Urtesmør

  • 1 lille håndfuld salvieblade

  • 1 håndfuld bredbladet persille

  • 1 håndfuld basilikumblade

  • Saft og fintrevet skal fra 1/2 citron

  • 2 forårsløg

  • 2 spsk smør

Topping

  • Gem lidt af krydderurterne friske til topping

  • Fint revet Vesterhavsost

  • Salt og Peber

Fremgangsmåde

  • Bag kartoflerne med skræl i ovnen ved 200 C i 1 times tid ( du kan også koge dem med skræl, men jeg elsker den let røgedesmag de får når de bliver bagt

  • Køl dem af

  • Pil dem og riv dem fint

  • Put det i en skål og tilsæt æggeblommer, mel og salt. Ælt dejen sammen, den må ikke klistre alt for meget men den skal heller ikke være helt tør, da der også bruges mel når du ruller i stænger

  • Mel et bord let

  • Del dejen i mindre stykker som rulles til aflange pølser med tykkelse som en finger. Derpå skæres pølserne i 2-3 cm lange stykker. drys med lidt mel så i de ikke klistrer sammen.

  • Stil til side

  • Hak urter og forårsløg og riv citronskal

  • Riv osten

  • Smelt smør og steg urteblandingen i og hæld citronsaften ved. Gem lidt af urterne ustegte til topping

  • Bring en gryde med saltet vand i kog og dine gnocchi i 3-4 min. De kommer op til overfladen ligesom mel og kødboller.

  • Dryp dem af og vend dem i urtesmørret

  • Drys med fintrevet vesterhavs ost, friske urter og friskkværnet peber. og salt

Gnocchi

Gnocchi

Blinis

Blinis