Torskerilette med baconkrymmel
Torsk er en dejlig fisk, der er helt fin og sart i smagen. En torskerilette er en dejlig forret, men er også en nem smørbar pålæg til en madpakke eller som en nem aftensmad men superlækker aftensmad. Ligemeget hvad du vælger er det nemt og hvis du går aftensmadsvejen smager den nemt med et par små nye kogte kartofler med lidt smørsovs til
Opskrift
4-5 pers
Ingredienser
200 g torskefilet med eller uden skind
Salt og peber
1/2 agurk
2 spsk cremefraiche
1 spsk mayonaisse
1 spsk sød sennep
2 spsk finthakket dild
Saft af 1/2- 1 citron
2 tsk olivenolie
Topping
Rugbrød
Agurkstrimler
4-5 skiver bacon
Fremgangsmåde
Forvarm din ovn på 150C
Put torsken i et ildfast fad krydr med salt og peber
Put dine baconskiver på en bageplade med bagepapir
Put de 2 ting i ovnen i ca 15 min
Dryp baconen af på lidt papir og lad den køle af
Fjern evt skind fra torsken
Put torsken i en skål og tilsæt, finthakket dild, sennep, mayo, og creme fraiche
Rør det grundigt sammen evt med en elpisker på lav hastighed
Skræl strimler af agurken til pynt en til hver anretning og fjern så kernerne med en ske på den resterende agurk
Skær agurken i små tern og bland med torsken
Smag til med citronsaft, salt og peber
Hak baconen fint
Anret med bacondrys, agurkstrimler og rugbrød