Marineret spidskålssalat med mango, agurk og sød basilikum
Det er altid lækkert med en god salat til maden. det er dog endnu mere lækkert, hvis salaten matcher temaet i maden. Her er et foreslag til når du spiser asiatisk mad. En crisp salat med mango og agurk fungerer rigtigt godt, især når den bliver spicet op med en thai basilikum eller en sød basilikum
Opskrift
6 pers
Ingredienser
1/4 spidskål
1/4 rød spidskål
1 agurk
1 mango
1 stor håndfuld thaibasilikum eller sød basilikum (brug ikke almindelig basilikum, så er det bedre at bare udelade det)
1 håndfuld koriander
Saften fra 2 limefrugter
1 tsk flagesalt
1 mango
2 forårsløg
1 tsk honning
Fremgangsmåde
Snit spidskålen helt fint
Drys salten over spidskålen og saften fra en lime
Kram nu spidskålen og få fordelt slat og limesaft godt dette er med til at “mørne” spidskålen lidt
Lad det stå og hvile
Bland det sidste limesaft op med honningen og rør det sammen
Skræl mangoen og skær kødet fri fra stenen og skær det i små tern
Flæk agurken og brug en teske til at skrabe kernerne ud. Skær resten af agurken i små tern
Snit forårsløg helt fint
Hak basilikum og koriander helt fint hver for sig
Bland mango, agurk, sød basilikum , forårsløg og honning/lime dressing med spidskålen og bland det godt sammen
Stil korianderen ved siden af i en skål til alle dem der frygter koriander