Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Marineret spidskålssalat med mango, agurk og sød basilikum

Marineret spidskålssalat med mango, agurk og sød basilikum

Det er altid lækkert med en god salat til maden. det er dog endnu mere lækkert, hvis salaten matcher temaet i maden. Her er et foreslag til når du spiser asiatisk mad. En crisp salat med mango og agurk fungerer rigtigt godt, især når den bliver spicet op med en thai basilikum eller en sød basilikum


Opskrift

6 pers

Ingredienser

  • 1/4 spidskål

  • 1/4 rød spidskål

  • 1 agurk

  • 1 mango

  • 1 stor håndfuld thaibasilikum eller sød basilikum (brug ikke almindelig basilikum, så er det bedre at bare udelade det)

  • 1 håndfuld koriander

  • Saften fra 2 limefrugter

  • 1 tsk flagesalt

  • 1 mango

  • 2 forårsløg

  • 1 tsk honning

Fremgangsmåde

  • Snit spidskålen helt fint

  • Drys salten over spidskålen og saften fra en lime

  • Kram nu spidskålen og få fordelt slat og limesaft godt dette er med til at “mørne” spidskålen lidt

  • Lad det stå og hvile

  • Bland det sidste limesaft op med honningen og rør det sammen

  • Skræl mangoen og skær kødet fri fra stenen og skær det i små tern

  • Flæk agurken og brug en teske til at skrabe kernerne ud. Skær resten af agurken i små tern

  • Snit forårsløg helt fint

  • Hak basilikum og koriander helt fint hver for sig

  • Bland mango, agurk, sød basilikum , forårsløg og honning/lime dressing med spidskålen og bland det godt sammen

  • Stil korianderen ved siden af i en skål til alle dem der frygter koriander

Palmekålssalat med edamame bønner, nudler og wakame tang

Palmekålssalat med edamame bønner, nudler og wakame tang

Hjemmelavet sur/sød sauce

Hjemmelavet sur/sød sauce