Ellas morgenmadsmüsli
Min datter elsker müsli, men i supermarkedet, findes der ikke den smagskombination hun bedst kan lide. Der er i al fald næsten altid rosiner i og de er jo irriterende at skulle sidde og pille fra, når man ikke er så vild med dem. Det er der jo heldigvis råd for, da det handler om at lave en basis granola og så tilføje de smage man bedst kan lide. På denne måde er det også nemt for hele familien, at få lige præcis den morgenmads müsli man elsker allermest, uden at skulle købe en masse kæmpestore poser og have stående. Her kan du finde min datter favorit, men du kan også lave en portion basis granola og så tilføje lige det du har lyst til.
Opskrift
Ingredienser
Basis granola
1 dl græskarkerner
1 dl hasselnødder
1 dl mandler
2 dl havregryn
30 g smør - ønsker du en vegansk version findes der efterhånden en del veganske alternativer selv i netto til smørret, der fungerer fint
125 g honning - ønsker du en vegansk version så erstat honningen med halv agavesirup/ halv rørsukker
Ellas “fyld”
1 dl kokosflager
1 dl tørrede æbletern
1 dl tørrede bananer
50 g mørk chokolade (70%) eller mere
Fremgangsmåde
Hak mandler og hasselnødder groft.
Varm honning og smør op i en gryde, til smørret er smeltet og honningen er flydende
Kom nødder, kerner og havregryn i gryden og vend godt rundt
Spred blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i en 150 grader ovn i ca. 20 – 25 minutter, til det hele er godt gyldent
Tag det ud af ovnen, adskil evt. med et par gafler og lad det køle helt af.
Granolaen bliver sprød, når den er kold
Bræk de tørrede bananer i lidt mere mundretter stykker
Hak chokoladen i små stykker
Bland resten af ingredienserne i granolaen
Opbevar i en lufttæt beholder i op til et par uger.
Server på yoghurt og hæld evt også en hjemmelavet sirup over.