Grønkålssalat med pære og grillet gedeost
Jeg elsker grillet gedeost. Denne salat er helt klart inspireret af den klassiske chévre chaud der oversat betyder varm ged, hvilket jeg finder ret morsomt. Om det en varm ged eller ej er det smagene fra pæren, osten der er hovedpersonerne i denne salat og det er bare dejligt.
Opskrift
Ingredienser
300 g frisk grønkål endelig vægt efter ribning hvis du køber hele blade grønkål
1 pære
75 g røde stenfri vindruer
1 tsk flagesalt
Saften fra 1/2 citron
1 håndfuld valnødder
100 g gedeost i rulle (Der skal være skorpe/kant på osten eller er det svært at grille)
Evt surdejsbrød som tilbehør
Dressing
3 tsk honning
2 tsk olivenolie
2 spsk balsamico eddike
Fremgangsmåde
Bland ingredienserne til dressingen
Skær gedeosten i skiver og grill den i ovnen til den er gylden
Rib grønkålen og hak den fint
Put salt og citron over grønkålen og kram den. Dette vil give grønkålen en mere tyggevenlig oplevelse
Rist valnødderne på en tør pande over medium varme
Halver vindruerne
Hak valnødderne i mindre stykker
Skær pæren i tern
Bland ingredienserne og put den grillede ost på toppen
Dryp dressingen over
Server evt med et lækkert stykke ristet surdejsbrød tll